sobota, 9 lutego 2019

Podwójnie czekoladowe batony z nasionami konopi


Składniki:
- 3x czubate łyżki masła orzechowego
- 2x czubate łyżki oleju kokosowego 
(rozpuszczony/wodnisty)
- 2x łyżki nasion konopi łuskanych
- pół szklanki płatków owsianych
- 4x czubate łyżki kakao 
- 1x tabliczka gorzkiej czekolady

Przygotowanie:
Płatki owsiane zmielić w mikserze na jak najdrobniejsze. 
Następnie przełożyć je do miski. Dodać do nich nasiona konopi i kakao. Wymieszać.
W drugiej misce połączyć ze sobą masło orzechowe i olej kokosowy.
Po czym wszystkie składniki umieścić w jednym naczyniu 
i wymieszać. Masa powinna być zwarta i lepka. Całość przełożyć do naczynia 
i wylepić spód, który polewamy roztopioną gorzką czekoladą. 
Batony umieszczamy w zamrażalniku na min. 30 minut.
Gotowe! 


6 komentarzy:

  1. Mmmnnnn wygląda smakowicie! Na pewno wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  2. ładnie wygląda :D

    jaksieje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha. Ale to jednak słodycze... to lepsze niż snikers albo tabliczka czekolady... ale jednak...

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda obłędnie. Ja mam jednak taki problem ze słodyczami, że jak już wezmę jeden gryz to nie mogę się potem powstrzymać dopóki nie zjem wszystkiego :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Ahh, wygląda pysznie. Niewiele składników potrzeba i przepis też wydaje się prosty, super :) Ale chyba zjadłabym wszystko na raz...

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam nasiona konopi, idealny dodatek do wszystkiego! (i na słodko i na słono)
    Tęskniłam za przepisami od ciebie i ogólnie zdjęciami posiłków :D

    OdpowiedzUsuń