czwartek, 6 września 2018

Szparagi zawijane w szynce parmeńskiej (przepis)


Składniki: 
- zielone szparagi
- szynka parmeńska lub szwarcwaldzka
- masło

Sposób przygotowania:
W garnku zagotować wodę. Szparagi opłukać i odłamać 
grubsze końcówki. Łodygi umieścić w garnku z gotującą się wodą 
i gotować przez 1-3 minut. Po tym czasie od razu odcedzić szparagi,
 posmarować szparagi masłem i owinąć szynką. Następnie 
umieścić je w żaroodpornym naczyniu 
i zapiekać w piekarniku przez 10 minut w 180-200 stopni C. 

*Ja dodatkowo polałam je oliwą z oliwek i sokiem z cytryny 
oraz dodałam kilka pomidorków koktajlowych.

Smacznego!

*Przepis pochodzi ze strony kwestiasmaku.com

5 komentarzy:

  1. Pysznie wygląda niestety nie jem mięsa i nie spróbuję �� powodzenia ��

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej♥
    Jejku przez to zdjęcie robię się głodna ;o!
    xoxo

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja nie jem mięsa ale wygląda to pysznie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. OOo, wygląda pysznie, aż mi się jeść zachciało haha :/ I pewnie też super smakuje... Zawsze wydawało mi się, że nie przepadam za szparagami, ale tu prezentują się naprawdę ciekawie :D Fajny przepis, trzymaj się ♥

    OdpowiedzUsuń
  5. Super zdjęcie, pysznie to wygląda :D

    OdpowiedzUsuń