Składniki:
- zielone szparagi
- szynka parmeńska lub szwarcwaldzka
- masło
Sposób przygotowania:
W garnku zagotować wodę. Szparagi opłukać i odłamać
grubsze końcówki. Łodygi umieścić w garnku z gotującą się wodą
i gotować przez 1-3 minut. Po tym czasie od razu odcedzić szparagi,
posmarować szparagi masłem i owinąć szynką. Następnie
umieścić je w żaroodpornym naczyniu
i zapiekać w piekarniku przez 10 minut w 180-200 stopni C.
*Ja dodatkowo polałam je oliwą z oliwek i sokiem z cytryny
oraz dodałam kilka pomidorków koktajlowych.
Smacznego!
*Przepis pochodzi ze strony kwestiasmaku.com
Pysznie wygląda niestety nie jem mięsa i nie spróbuję �� powodzenia ��
OdpowiedzUsuńHej♥
OdpowiedzUsuńJejku przez to zdjęcie robię się głodna ;o!
xoxo
Ja nie jem mięsa ale wygląda to pysznie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńOOo, wygląda pysznie, aż mi się jeść zachciało haha :/ I pewnie też super smakuje... Zawsze wydawało mi się, że nie przepadam za szparagami, ale tu prezentują się naprawdę ciekawie :D Fajny przepis, trzymaj się ♥
OdpowiedzUsuńSuper zdjęcie, pysznie to wygląda :D
OdpowiedzUsuń